VOKALIST, KOMPONIST OG PRODUSENT

  • Catherine Lamb med nytt konsertverk for Song Circus og stykerduoen Tarozzi/Walker

Catherine Lamb utforsker samspillet mellom tonene, summering av former og skygger, fenomenologiske utvidelser, arkitekturen i mellomrommet mellom det indre og ytre, og langstrakte introduksjonspartier. 

Samspillet mellom Tarozzi/Walker og Song Circus har tidligere fått utvikle seg i samarbeid med den franske komponisten Pascale Criton i hennes mikrotonale verk Soar. Denne gang har de invitert Catherine Lamb (USA) til å komponere et konsertverk for ensemblet.

Catherine Lambs musikalske liv startet tidlig, men hun brøt med den klassiske utdannelsen, og forlot konservatoriet for å studere klassisk indisk musikk i Pune, i India. Catherine mottok sin bachelor i musikk med veilederne James Tenney og Michael Pisaro ved CalArts i Los Angeles. Hun startet sitt dykk ned i relasjonen mellom toner der, og har siden fortsatt med komponering, undervisning og samarbeid med en lang rekke musikere og ensembler som Ensemble neoN, London Contemporary Orchestra, Johnny Chang, Marc Sabat, Rebecca Lane og mange fler. Etter å ha fullført en master i musikk og lyd på Milton Avery School of Fine Arts på Bard College i New York, flyttet Catherine til Berlin, hvor hun har etablert seg som komponist. Hennes første orkestrale verk, Portions Transparent/Opaque, hadde sin premiere med BBC Scottish Symphony Orchestra under Tectonics-festivalen i Glasgow i 2014. Hun har vunnet en rekke priser, inkludert Ernst von Siemens komponistpris i 2020 og Grants to Artist-prisen fra Foundation of Contemporary Arts i 2018. Hun er også medgrunnlegger av det kollektivt orienterte Harmonic Space Orchestra i Berlin. Musikken og skriveriene hennes er blant annet publisert på QO2, Hubro, Black Pollen Press, Sound American, og Sacred Realism.

La komponist Catherine Lamb ta deg med mellom tonene, og utforsk den spennende musikalske verdenen bak termen ‘Rational Intonation’ gjennom denne samtalen. Fra «Borealis Samtale: Om ‘Rational Intonation’ med Catherine Lamb, RAGE Thormbones & Khyam Allami»: