Vokalist, komponist og produsent

VOCALIST, COMPOSER and PRODUCER

Dette er verda

“Vakrare enn det me likar å vita, og meir skjør, skjørare enn det me tåler”

Et konsertverk med tekster av Mansur Rajuh (Jemen / Norge) og musikk av Liv Runesdatter (Norge).

mansur rajih_urdal farge

Mansur Rajuh (diktopplesning), Liv Runesdatter (vokal), Abdulrahman Surizehi (benju), Snorre Bjerk (perkusjon), Rolf-Erik Nystrøm / Tor Yttredal (saksofon), Ilmari Hopkins (cello), Henning Rød Haugland (tangenter og trekkspill), Magnus Rød Haugland og Ivan Savgorodniy (kontrabass).

Mansur Rajih omtales som Jemens “nasjonalpoet”. Han satt fengslet i femten år, før et langvarig internasjonalt press førte til at han ble satt fri. Under frigjøringskampen og urolighetene i Jemen har Mansur holdt taler for store folkemengder. Han er en tydelig stemme for fred, forsoning og rettferdighet. Som forfatter har Rajih mye på hjertet og han sier det med en sjelden poetisk inderlighet. Diktene har en universell tone i seg. I sitt dypeste mørke skriver han om lengselen etter lys. Han skriver om livets skjørhet. Tre av hans diktsamlinger er utgitt på norsk.

Verket var bestilt av Sharazad/ ICORN (internasjonalt fribynettverk, icorn.net) og hadde premiére under Kapittel, internasjonal festival for litteratur og ytringsfrihet, 23. september 2012. Våren 2016 fremføres Dette er verden i samspill med palestinske musikere ved fire flyktningeleire i Nablus. Og i 2016 ferdigstilles albumet “Dette er verda”. (Pressebilde Mansur: Signe Christine Urdal)