VOKALIST, KOMPONIST OG PRODUSENT

Det høst igjen, og selvom jeg jobber på spreng, er det som om årstiden demper all støy. Det er tid for arbeid og fordypning, og det er noe dypt tilfredsstillende over det hele. Og så ligger romjulsdagene der, som en gulrot til de som har klart seg hele veien dit.
Noen høydepunkt fra de siste fire månedene:
Sommmeren var festivaltid. Den mest sjarmerende av dem alle var Dragefestivalen med sitt 25-års jubileum, der vi fikk gleden av å spille konsert for festivalens frivillige medarbeidere og samarbeidspartnere på Ølberg. Utenfor ulte vinden, inne satt drageentusiastene tett i tett i det knøttlille konsertlokalet. Etterpå fikk jeg hilse og klemme på hver eneste publikummer. For en herlig gjeng sier jeg bare!
I august hadde jeg gleden av å gjøre konserter gjennom Den Kulturelle Spaserstokken sammen med pianisten min Henning Rød Haugland. Det bød på mange fine menneskemøter. Jeg har i grunnen hatt flere fine offentlige konserter i samarbeid med arrangører støttet av DKS i år. De eldre er en stor og sammensatt samfunnsgruppe. La oss håpe regjeringen tar til vettet og reverserer kuttet av disse vel anvendte 30 millionene!
Før sommeren fikk jeg i oppdrag å skrive et bestillingsverk for solo fløyte. Det har vært et veldig spennende prosjekt. I løpet av sommeren har jeg lest meg opp på fløytemekanikk og teknikk, og oppdaget instrumentet på nytt. Jeg har samarbeidet tett med fløytist Elisabeth Barstad, og 22. oktober ble verket urframført i Vår Frues Kirke. Lydfil er på vei.
Så har jeg også hatt gleden av å samarbeide med pianisten Lena Wegemo. Sammen har vi innstudert og fremført konserter med musikk skrevet til tekster av den franske poeten og symbolisten Paul Verlain. Prosjektet utvikler seg stadig i nye retninger. Å ja må det leve!
I oktober og november spiller vi inn «Dette er verda», bestillingsverket jeg skrev til ICORN og Kapittelfestivalen i 2012, til tekst av Mansur Rajih (Jemen / NO) (se prosjekter). Platen utgis neste år.
Og så til Song Circus: I oktober gjestet vi GAS-festivalen og Levande Musik i Gøteborg. I desember turnerer vi i Rogaland med meditasjonskonserter og live-musikk til yoga. Prosjektet gjøres blant annet i samarbeid med Satya Yoga. Og på nyåret spiller vi inn surround-plate i samarbeid med Lindberg Lyd / 2L, med musikk av Ole-Henrik Moe og Ruben Sverre Gjertsen.
Fortsettelse følger…

Photo 08-05-14 10 47 00Photo 08-05-14 10 47 52Cover Dette er verda crop