VOKALIST, KOMPONIST OG PRODUSENT

Song Circus hadde en spesielt fin opplevelse i møte med folkene på Funkishuset. I første nummer av Asfalt 2015 beskriver journalist Marius Harlem sin opplevelse av det som skjedde den dagen:

Funkishuset Liv

GATEMAGASINET ASFALT 1. nummer 2015:

«Så høres en lang lav tone fra gangen. Så en til. Den langsomme flerstemte sangen sniker seg inn i stua der den besvares med lavmælt prat. Noen henter en vaffel. En annen mann åpner avisa. ”Hva skal du gjøre i helgen?”
Han prøver å ta rommet tilbake fra musikken med litt hverdagsprat i vanlig stemmeleie. Ingen hysjer, men svarene er lavmælte. Stemmene i gangen insisterer på å ikke bli redusert til taffelmusikk. To nye gjester kommer. De finner veien mellom de fire sangerne i gangen og ut til terrassen for å røyke. Når første del av sangen avsluttes sitter bare Jack, Tor og personalet igjen. De klapper lavt.

Tor forteller at han hører mest på Bob Dylan og Rolling Stones.
– Og jeg har vært på Roskilde, men det var ikke mest for musikken for å si det sånn. Men dette var fint.

– Jeg ble helt rolig av dette, jeg. Det var jo nesten som meditasjon, sier Jack og snur seg mot ensemblet og smiler. Kom og syng for meg klokka ni hver morgen så kan jeg kutte ut valium.

Så går ensemblet er i gang igjen. Flere kommer tilbake fra terrassen. Nå nikker de anerkjennende mens de forsyner seg med vafler. Han som sitter ved PC-en har googlet Song Circus og peker ivrig mot skjermen. Sangerne takkes med større applaus.Etter noen minutters mingling i lokalet skal ensemblet takke for seg, men blir bedt om en ekstranummer.

Denne gangen er det helt stille. Nye som kommer inn blir hysjet på og bedt om å sette seg. En mann får tårer i øyekroken. Ei dame finner en hånd å holde. Applaus som kommer altfor tidlig besvares med et vennlig smil fra artistene.

I løpet at tre korte opptredener har noe skjedd med de fleste på Funkishuset. Rusavhengige som for en time siden var utenfor komfortsonen har fått god kontakt med ensemblet som også var usikre på hele situasjonen for litt siden. I løpet av tre korte akter har rusavhengige på Funkishuset funnet tonen med sangerne i Song Circus.»

Rehab intervention